måndag 14 juli 2014

Mr Green

Mr Green
38.50:-
Avstår 

Kikade lite snabbt på Mr Green idag och det såg sådär ut. Bra tillväxt i Q1 men höga avskrivningar och värderingen är runt p/e 15 exklusive avskrivningar på 11 miljoner. (Mjukvaruutveckling bla. tom 2015)


Jag behöver en betydligt tydligare trend i tillväxten för att ens våga röra aktien. Kort historik på bolaget dessutom, rimligt p/e tal för mig är då 12 som max. Tog Betsson flera år för att ta sig över 15 trots enorma framgångar. Enligt mig säger oss historien i det här fallet att börsen inte kommer att belöna bolaget med högre p/e tal än det vi redan har. Spelbolag är ett kapitel för sig själv i detta avseende på grund av riskerna. Politisk, skattemässig och total avsaknad av moat eller ens ett tillräckligt inarbetat varumärke. Detta betyder att säkerhetsmarginalen är liten och bolaget måste prestera bra siffror fortsatt för att kursen ska röra sig uppåt.


Översiktlig analys minst sagt men trots det kan jag nog säga att jag inte skulle köpa på denna nivå. Tillväxten sista kvartalet var extremt god men värderingen är inte tillräckligt låg kombinerat med en på tok för kort historik. För den som fortfarande är nyfiken skulle jag rekommendera att följa bolaget ett par kvartal till innan jag hoppade på så att jag var säker på att tillväxten inte är tillfällig med tanke på värderingen, och att resultat följer med omsättningen upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar