måndag 2 januari 2017

Pre 2017, Om än lite sent.

Recap

2017 är här. Mycket har hänt under 2016. Jag har äntligen gjort klart mina juridikstudier och fått jobb. Utöver att jag får jobba med det jag vill fick jag även en ingångslön på 38000 kr vilket jag är väldigt glad över, så det borde finnas goda förutsättningar för en hyfsad sparkvot under 2017. Flyttar strax till Uppsala i och med detta. Halvkärt återseende.

Mina tankar inför 2017

EU

Det knakar rejält i fogarna för EU. Blir detta året då nedmonteringen inleds? Jag tror ju att det kommer, förr eller senare. Hoppas på en mindre union, helst utan euron.

Frankrike

Det kommer bli mycket ord om att nu kanske nästa Trump, Brexit ske, man kommer påminna oss om att "opinionsundersökningarna haft fel förr". I Frankrike tar det dock stopp. Det är betydligt svårare att dupera fransmän än engelsk arbetarklass.

Börsen

Här är jag delad, det finns mycket som talar för både upp och nedgång. Jag förväntar mig dock nedgång, detta baserar jag på att teckna/sälj håsen måste få ett slut, det är ett typiskt topptecken. Notera dock att jag inte komma låta mina tankar om hur börsen kommer gå påverka hur jag investerar, jag har en tro men kommer inte följa den, jag har ofta fel.

Bostadsbubblan

Förväntar mig att förståsigpåare som haft fel i 10 år kommer fortsätta peka på allt det där orimliga.

Finanstwitter

Det kommer dyka upp nya genier på Twitter, helst har dom inget jobb, ingen utbildning men presterat 62% per år sen 2014. Dessa utvalda finansgenier, finns bara på Twitter, massiv följarskara på g.

Mvh

 

1 kommentar:

  1. Själv har jag noterat att de mest intressanta bloggarna, och för den delen de som kommenterar på investeringsbloggar befinner sig i södra Sverige.

    Vet inte om det är någon Buffett effekt. Han vill ju befinna sig långt från Wall Street. Vill få perspektiv.

    Med vänlig hälsning

    Lars

    SvaraRadera